Інвестиції з Віргінських островів в Україну обчислюються мільярдами

Читать на русском
Найбільше капіталу було вкладено у фінансову та страхову сфери – 196,2 млн дол. Лише протягом 2015 року сума інвестицій з БВО за минулий рік склала 218 млн дол.

Обсяг інвестиційних проектів із Британських Віргінських островів в Україну з початку інвестування в 1994 році склав $2,09 млрд.

Про це йдеться в дослідженні, опублікованому на «РБК-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

Відзначається, що найбільше капіталу було вкладено у фінансову та страхову сфери – $196,2 млн. Капіталовкладення в операції з нерухомістю склали $193,7 млн, вкладення в промисловість – $160,2 млн.

Лише протягом 2015 року сума інвестицій з БВО за склала $218 млн.

Британські Віргінські острови належать британській короні, але з правом на самоврядування з 1967 року. Основні напрямки економічної діяльності – фінанси й туризм. БВО є офшорною зоною, відрізняючись високою конфіденційністю та відсутністю валютного регулювання. Відсутність податку на прибуток робить острови вкрай привабливими для виведення капіталів з інших територій світу з метою подальшого інвестування.

В «Укрзалізниці» озвучили суму інвестицій на потреби підприємства в 2016 роціВ. о. голови «Укрзалізниці» повідомив, що підприємство отримає трохи менше 11 млн гривень капітальних інвестицій.

Нагадаємо, що сума інвестицій з Кіпру в Україну з початку інвестування в 1994 році склала $17,6 млрд.

Як повідомлялося раніше, світові фінансові інституції та комерційні банки Німеччини готові виділити Україні у вигляді допомоги та капітальних вкладень до 150 млрд євро.

За підсумками 2015 року ПІІ в Україну (вкладення в акціонерний капітал) склали $43,371 млрд, що на $2,373 млрд або на 5,19% нижче за показник на початок року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: