Ярош розповів, скільки часу потрібно для звільнення Донбасу і Криму

Читать на русском
Колишній провідник Правого сектору Дмитро Ярош розповів про перспективи повернення Донбасу військовим шляхом
Дмитро Ярош

Звільнити окуповані території Донецької і Луганської областей при здійсненні системної роботи у цьому напрямку можна максимум за два роки.

Про це в інтерв’ю виданню «МИР» заявив колишній лідер «Правого сектору», позафракційний народний депутат Дмитро Ярош, пише «Слово і Діло».

Ярош зазначив, що маленькі перемоги, як то витіснення бойовиків з позицій і розширення так званої «сірої зони» на лінії розмежування, дуже позитивно впливають на бойовий дух українських бійців. «Бо коли наступаєш — настрій набагато кращий, ніж коли сидиш в окопі», – пояснив депутат.

«Я думаю, прийде час, коли можна буде провести миттєву наступальну операцію і звільнити окуповані терени Донецької і Луганської областей», – додав політик, уточнивши, що для цього «треба просто системно працювати».

На запитання, скільки часу потрібно для звільнення Донбасу від російських найманців, Ярош заявив, що це можна зробити за два роки. «Це максимальний термін. Можна і швидше. Все залежить від геополітичних чинників», – вважає нардеп.

За його словами, крім бойових дій має бути проведена серйозна дипломатично-правова робота, налагоджена діяльність наших спецслужб і розгортання на окупованих територіях українського підпілля.

Як стверджує колишній провідник «ПС», в окупованому Донецьку вже формується «міська герілья» – партизанські загони для війни у місті.

«Це і наша контрдіяльність у Російській Федерації. З урахуванням тих факторів, які сьогодні існують в Росії. Це і ісламський фактор, і фактор Північного Кавказу, і китайський фактор, це і багатомільйонна українська діаспора. Із якою абсолютно ніхто з України не працює. Безмовно – необхідне підвищення обороноздатності наших збройних сил, проведення бойових локальних операцій. Слава Богу, дещо вдається робити», – розповів депутат.

Що ж стосується окупованого Росією Криму, то український півострів також буде обов’язково звільнений, хоча й не так швидко, як Донбас, резюмував Ярош.

До слова, раніше народний депутат, керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук заявив, що українська армія може «якщо не в лічені дні, то за пару тижнів може Донбас».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: