Пайфер допустив припинення підтримки України Заходом

Читать на русском
Колишній посол Сполучених штатів Америки в Києві Стівен Пайфер допустив, що Америка може припинити підтримку України.
Стівен Пайфер

Колишній посол Сполучених штатів Америки в Києві Стівен Пайфер допустив, що Америка може припинити підтримку України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГА.net».

«Якщо ви будете займатися політичними іграми замість реформ, то можете опинитися в ситуації, коли Захід від вас відвернеться. Ми сподіваємося, що новий уряд буде працювати, йому треба робити це швидко, інакше виникає ризик того, що терпіння Заходу вичерпається, воно не необмежене», – наголосив він.

За словами Пайфера, майбутній президент США також продовжить підтримку України, але якщо український уряд проводитиме низку серйозних реформ та продовжить боротися з корупцією.

У Німеччині відреагували на призначення Гройсмана прем'єромГлава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр сподівається, що призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром України пришвидшить проведення реформ.

«Виникає питання, яку Україну побачить новий американський президент через 9 місяців. Якщо це буде Україна, що поринула в політичну кризу і не здійснює реформи, то буде спокуса президенту сказати, що нехай європейці самі розбираються з Україною. А це недобре», – зауважив екс-посол.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада України звільнила Арсенія Яценюка з посади прем'єр-міністра та призначила нового главу українського уряду – екс-спікера парламенту Володимира Гройсмана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: