Порошенко не буде «наступати» на Саакашвілі, але й допомагати не стане – експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Так само, як Президент розірвав відносини з Яценюком, він може розірвати їх із Саакашвілі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко, аналізуючи можливі кадрові зміни в Одесі в зв'язку з формуванням нового Кабміну.

«Все можна провести шляхом того, що грузинська команда зараз не є захищеною ані в прокуратурі, ані в міністерствах. Президент пояснюватиме ситуацію тим, що працює новий Кабмін», – міркує Небоженко.

Політолог переконаний, що Президент не буде «наступати» на Саакашвілі, але й допомагати не стане.

«Це означає, що в Україні зараз Саакашвілі буде дуже складно», – констатував він.

«Президент знає, що повернутися Саакашвілі в Грузію практично неможливо й частково користується цим. При цьому, в Саакашвілі рейтинги вдвічі вищі, ніж у Президента», – вважає він.

Який крок АП може спровокувати звільнення Саакашвілі? ЕкспертПолітолог проаналізував ситуацію, яка виникла навколо ГПУ та Каська, й заяву Давида Сакварелідзе, який побоюється політичних репресій проти себе та Саакашвілі.

Безумовно, реформи в Одесі геть не бездоганні, але загальнонаціональні чутки про те, що Саакашвілі є реформатором, набагато сильніші за все, що робиться насправді.

«Це чутки, але зроблені вони дуже правильно, професійно, ретельно, а Міністерство інформації не справляється з чорним піаром щодо Саакашвілі. Добре видно, що вони вкидають проти Саакашвілі різні схеми, які до нього не прив'язуються», – пояснює Небоженко.

В підсумку, як резюмував експерт, складається дуже дивна ситуація: АП і Кабмін сформували дуже слаборейтинговий та непопулярний уряд, а в цей час поза Кабміном та АП Саакашвілі збирає голоси.

Як відомо, відповідно до наказу Президента, був звільнений скандальний прокурор Одеської області Микола Стоянов, а в керівництві ДФС прийнято рішення звільнити керівника Одеської митниці Юлію Марушевську, яку призначив Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: