Береза: олігархи замінять Яценюка на іншого лояльного до них прем'єра

Читать на русском
Необхідність зміни глави уряду призводить до великої політичної та економічної гри, яку ми зможемо спостерігати вже в найближчому майбутньому.
Борислав Береза

Олігархічні кола не зацікавлені в зміні політичної системи України, тому, знімаючи Яценюка з посади прем'єр-міністра, йому на заміну пропонуватимуть таку ж лояльну до великого бізнесу людину.

Про це в інтерв'ю порталу «Хвиля» заявив Борислав Береза, повідомляє «Слово і Діло».

«Вони (олігархи – Ред.) розуміють, що він (Яценюк – Ред.) зараз є «кривенькою качкою». І, скоріш за все, розуміють, що найоптимальніший варіант – провести заміну лояльного їм прем'єра на такого ж лояльного, але нового», – вважає Береза.

За його словами, необхідність зміни голови уряду призведе до великої політичної та економічної гри, яку ми зможемо спостерігати вже в найближчому майбутньому.

У разі, якщо прем'єром стане нинішній спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, то дуже вірогідним сценарієм стане його заміна на Андрія Парубія, який зараз є першим заступником голови ВРУ.

Однак ця гра може призвести до програшу всіх сторін. «У цтакому разі багато хто говорить, що голоси може отримати Яресько – вона нейтральна, представляє клуб кредиторів, тобто фактично заокеанське лобі та, що найголовніше, вона передбачувана», – прогнозує Береза.

Раніше Борислав Береза ​​заявляв, що більшість народних депутатів розглядають роботу в парламенті як трамплін, можливість заробітку або реалізації своїх амбіцій, але не як можливість поліпшити життя громадян.

На його думку, судовий процес над Геннадієм Корбаном, лідером партії «УКРОП» – це спроба підставити чинного Президента України Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: