Адвокати не вірять результатам обстеження здоров'я Савченко

Читать на русском
Адвокат Надії Савченко Микола Полозов вимагає від російської влади надати результати її медичного обстеження.

Захист Надії Савченко, яка вже сьомий день веде сухе голодування, вимагає від влади РФ негайної передачі результатів аналізів української льотчиці для отримання експертного висновку про стан її здоров'я.

Про це заявив адвокат Савченко Микола Полозов у себе в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

Він розповів, що після проведеного аналізу крові, рівень в'язкості якої в 4 рази перевищував норму, ФСВП терміново відрядили лікарів та устаткування з Москви й умовили Савченко на внутрішньовенне вливання глюкози та хлориду натрію.

Фейгін назвав варіанти звільнення СавченкоАдвокат Надії Савченко Марк Фейгін вважає, що ув'язнену українську льотчицю можна звільнити шляхом помилування або передачі її Україні для відбування покарання згідно з Конвенцією 1983 року про передачу засуджених осіб.

Ці дії стали причиною подальшої заяви ФСВП про те, що здоров'я Надії Савченко начебто є задовільним і госпіталізації вона не потребує.

«Дійсно, деякий час подібні заходи діють. Але хочу нагадати, що Савченко вже сьомий день на сухому голодуванні й внутрішньовенні вливання хоч і розріджують кров, не даючи утворюватися тромбам, але не відновлюють втрати організму. Особливо небезпечним є припинення таких процедур без виходу з голодування. Виникає ефект «рикошету», стан здоров'я може відразу погіршитися», – побоюється адвокат.

Він також підкреслив, що дані про стан Надії відомі лише зі слів російських тюремних лікарів.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що зробить все для звільнення Надії СавченкоСказано 10 липня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«Жодних документів, результатів аналізів, обстежень на руки Надії не дають, не видають їх рідним Савченко, її адвокатам, консулам України. Тобто ми маємо вірити на слово заявам влади держави, яка викрала Надію Савченко з її країни, знущається над нею майже два роки, не визнає щодо неї імунітету, міжнародних норм, яка засудила її в фарсовому квазисудовому процесі на 22 роки на основі припущень і здогадок, держави, глава якої зловтішається, обговорюючи умови обміну заручників. Довіри до лікарів ФСВП немає жодної», - заявив Полозов.

Водночас він сподівається, що «виходячи з меркантильних міркувань про вигоду, яку можна виторгувати за Савченко», Кремль не допустить її смерті. «Виконавці зроблять усе можливе, але будуть підтримувати її основні медичні показники. Але якими методами та засобами? Яким буде життя Надії Савченко до її звільнення?», – резюмував Полозов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: