Експерт: залишити Савченко без медичної допомоги – це остання спроба дотиснути Україну

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

РФ домагатиметься, щоб Савченко сама визнала свою провину та вирок суду.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Дмитро Купира, аналізуючи той факт, що другий день поспіль після поновлення сухого голодування до Надії Савченко не пускають лікарів.

«До Савченко не пускають лікарів, щоб збільшити тиск на українську сторону та на саму Савченко в частині визнання нею власної провини. Щоб продовжити переговори про подальшу долю Савченко, вона має визнати вирок суду. Це тверда позиція Росії», – констатував Купира.

«Це остання спроба дотиснути Україну», – підкреслив він.

Експерт вважає, що навряд чи російська влада зорієнтована на те, щоб Савченко загинула.

«Загибель Савченко для Росії – це ще гірше, ніж відпустити її чи обміняти. Тут грають два основних фактори: імідж, який буде зіпсовано остаточно, та хвиля світових санкцій. Є сподівання, що до летального кінця не дійде», – відзначив політолог.

Експерт пояснив, чому для українських політиків Савченко може стати небезпечною фігуроюПолітолог поділився міркуваннями щодо вироку суду в справі української льотчиці Надії Савченко.

За його словами, проблема в тому, що Путіну вдалося використати всередині країни цю історію як покарання військовослужбовця за вбивство журналістів і подати це як захист своїх громадян.

Крім того, Путін не відпустить Савченко просто так. На кону стоїть або обмін, або послаблення санкцій.

Як відомо, 22 березня російський суд засудив Надію Савченко до 22 років колонії. Після набуття чинності вироку українка знову повернулася до сухого голодування й наполягає на огляді лише українськими або міжнародними лікарями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: