Верховна Рада не в змозі впливати на роботу Кабміну – Веселова

Читать на русском
Парламентарі минулого скликання зробили все для того, щоб нівелювати вплив Верховної Ради на уряд.
Наталя ВеселоваФото: Facebook

У Верховної Ради України практично не залишилося важелів впливу на діяльність Кабінету міністрів, що робить уряд неконтрольованим.

Про це розповіла народний депутат України від фракції «Самомопомочі» Наталія Веселова в інтерв'ю «Слову і Ділу».

«Проблема в тому, що виконавча влада у нас не робить того, що повинна робити. І, мабуть, це через те, що немає системи відповідальності виконавчої влади перед законодавчою», – вважає депутат Веселова.

За її словами, парламентарі минулого скликання зробили все для того, щоб нівелювати вплив Верховної Ради на уряд.

«Наші попередники дуже добре «почистили» регламент, згідно з яким була відповідальність центральних органів влади перед ВР. Зараз у нас немає таких повноважень – притягати до відповідальності міністерства», – пояснює Веселова.

Як приклад вона навела міністра соціальної політики Павла Розенка, який так і не надав звіт про виконану роботу перед відповідним комітетом ВР, секретарем якого є Наталія Веселова.

«Мій комітет – соціальної політики. Павла Розенка за рік ми бачили двічі, він навіть не прийшов представляти свій звіт. І він знав, що йому за це нічого не буде, він може ігнорувати комітет», – зазначає Веселова.

Нинішній стан української держави депутат охарактеризувала як «президентсько-прем'єрську республіку».

«Прем'єріада» триває: новий варіант майбутнього КабмінуХто з міністрів залишиться на своїх місцях, а хто повернеться в старе крісло? Хто стане генпрокурором?

«Хоча в нас у Конституції написано, що в нас парламентсько-президентська республіка, але на практиці в нас президентсько-прем'єрська республіка. Двоє людей між собою про щось домовляються, двоє людей пропонують комусь якісь посади», – вважає Веселова.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, хто з міністрів збереже свої портфелі, а також прізвища ймовірних кандидатів у міністри оновленого уряду.

Як зазначалося раніше, парламентарі вирішили сформувати новий склад Кабінету міністрів України шляхом проведення «праймеріз» у середовищі бізнес-асоціацій.

Повну версію інтерв’ю Наталії Веселової в рамках спецпроекту «Відповідальні» читайте за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: