«Прем'єріада» триває: новий варіант майбутнього Кабміну

Читать на русском
Які кандидатури на посади міністрів нового Кабміну зараз обговорюють на Банковій і якою буде нова коаліція?

Український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на дані джерел, близьких до переговорів про формування нового уряду, назвав варіант формування Кабміну, президії парламенту, Генпрокуратури та Фіскальної служби.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Бутусов написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, нова коаліція буде складатися з двох фракцій – «БПП» і «Народного фронту».

Бутусов зазначив, що «Радикальна партія» вимагає призначити Олега Ляшка на посаду спікера ВР, що «БПП» і «НФ» категорично заперечують. Обидві фракції бачать на місці спікера Андрія Парубія. Першим віце-спікером може стати або Ірина Геращенко, або Степан Кубів.

Лещенко розповів, як змінилися позиції олігархів у результаті «прем'єріади»Нардеп «БПП» Сергій Лещенко заявив, що український олігарх Ігор Коломойський знову вступив «у гру».

«РПЛ» і «Самопоміч» поки не розглядаються як учасники коаліції. «Тривають переговори з «Батьківщиною», проте «БПП» і «НФ» не впевнені, чи варто віддавати «Батьківщині» посаду міністра екології», – зазначив Бутусов.

Щодо Кабміну, то запропонований Бутусовим список виглядає наступним чином: посаду прем'єра обіймає Володимир Гройсман, першого віце-прем'єра – Борис Ложкін. Віце-прем'єр з соціальної політики – Павло Розенко, з європейської інтеграції – Іванна Климпуш-Цинцадзе.

В АП погодили перших міністрів нового Кабміну – ЗМІНа Банковій визначилися з першими кандидатами до нового Кабінету міністрів України – перші 5 портфелів уже узгодили.

На своїх місцях залишаються Арсен Аваков, Юрій Стець, Павло Петренко, Геннадій Зубко, Павло Клімкін та Степан Полторак.

Міністром охорони здоров'я може стати Дмитро Шимків, главою МЕРТ – Олександр Данилюк (нинішній заступник голови АП), міністром освіти – Лілія Гриневич, міністром соцполітики – Андрій Рева, міністром Кабінету міністрів – Олександр Саєнко.

Главою Мінкульту знову може бути призначений Євген Нищук, главою ДФС – Ніна Южаніна, НАК «Нафтогаз» зберігає за собою Андрій Коболєв. Новим генеральним прокурором Бутусов називає Юрія Луценка.

Нагадаємо, 24 березня Володимир Гройсман офіційно заявив, що готовий очолити уряд у разі підтримки його кандидатури більшістю в Раді, а також назвав прізвища можливих членів уряду, з якими хотів би працювати в складі свого Кабміну. Серед них – екс-віце-прем'єр-міністр і міністр фінансів Словаччини Іван Міклош і два заступники міністра економіки – Максим Нефьодов та Юлія Ковалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: