Іван Міклош розповів, яких реформ Україна потребує в першу чергу

Читать на русском
Словацький реформатор Іван Міклош, нинішній радник Яресько та потенційний глава Мінфіну України, про реформи.
Іван МіклошНовое Время

Потенційний кандидат на посаду міністра фінансів України, словацький реформатор Іван Міклош розповів про першочергові реформи, які мають бути реалізовані в Україні.

Як передає «Слово і Діло», про це Міклош заявив у інтерв'ю «Новому времени».

За словами Міклоша, найгостріше зараз Україна потребує реформи судової системи, реструктуризації банківського сектора та боротьби зі зростанням інфляції. Також необхідно стабілізувати гривню та подолати корупцію.

Міклош не обіцяє українцям зниження тарифів на комунальні послугиКандидат на посаду міністра фінансів, словацький реформатор Іван Міклош вважає, що тарифи на житлово-комунальні послуги в Україні є нижчими за собівартість.

«Але без іноземних інвесторів це зробити не вдасться. Тим більше, якщо йдеться про приватизацію. Ці так звані стратегічні компанії – не лише величезне джерело корупції, але й потенційно відмінний інструмент залучення інвестицій», – додав Міклош.

Він вважає, що Україні необхідно проводити реформи самостійно, без пресингу з боку МВФ. Державні банки України Міклош пропонує «вичистити, реструктуризувати та приватизувати».

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Гройсман зареєстрував законопроект №4333, яким передбачена можливість призначення міністром фінансів іноземця без зміни громадянства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: