Гройсман вніс закон під міністерське крісло Івана Міклоша – Геращенко

Читать на русском
Володимир Гройсман хоче призначити міністром фінансів іноземця без зміни його громадянства.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман зареєстрував законопроект №4333, яким передбачена можливість призначення міністром фінансів іноземця без зміни громадянства.

Про це на власній сторінці в Facebook написав народний депутат України Антон Геращенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Сьогодні в парламенті Володимиром Гройсманом зареєстрований законопроект №4333. Зміст законопроекту полягає в тому, щоб дозволити призначити на посаду міністра фінансів, як виняток, іноземного громадянина без того, щоб він приймав громадянство України», – сказав він.

За словами Геращенка, цей законопроект передбачає непроведення щодо цього іноземця так званої спеціальної перевірки на предмет його причетності до будь-яких правопорушень. Він зауважив, що законопроект розроблений спеціально під екс-міністра фінансів та економіки Словаччини Івана Міклоша.

«Я добре ставлюся до Івана Міклоша та його внеску до справи розвитку економіки Словаччини та консультативної допомоги Україні. Але мені здається і незваженою, і неконституційною така пропозиція Володимира Гройсмана», – наголосив Геращенко.

Нардеп зазначив, що такий закон можна було ухвалити й раніше, коли такі міністри, як Наталія Яресько, Айварас Абромавичус та Олександр Квіташвілі, приймали українське громадянство. Також необхідно повідомити громадськості про подальшу долю Яресько.

Оприлюднено повний список кандидатів у міністри уряду ГройсманаОприлюднений список можливих претендентів на посади міністрів у новому уряді Володимира Гройсмана.

«Це неконституційно, оскільки стаття 38 Конституції України прямо говорить про те, що лише громадяни можуть брати участь в управлінні державними справами», – пояснив політик.

На переконання Геращенка, не потрібно винаходити велосипед, а краще брати іноземців на роботу радниками й чітко виконувати їхні рекомендації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: