Кабмін з 1 травня підвищує соціальні стандарти в Україні

Читать на русском
Протягом 2016 року соціальні стандарти в Україні підвищуватимуться двічі, але в цілому вони зростуть на 12 відсотків.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про підвищення соціальних стандартів з 1 травня поточного року.

Зростання соціальних стандартів включає в себе збільшення прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії, а також заробітних плат працівникам бюджетної сфери, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Ми запроваджуємо режим постійного підвищення державних соціальних стандартів для відновлення купівельної спроможності громадян», – пояснив міністр соціальної політики Павло Розенко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що протягом 2016 року соцстандарти підвищуватимуться двічі, загалом – на 12%.

Індекс борщу: наскільки підвищаться соціальні стандарти з 1 травня?«Слово і Діло» дослідило, яким буде підвищення соціальних стандартів, анонсоване урядом із 1 травня, та відобразило його в еквіваленті головної страви української кухні – борщу.

Як раніше заявляв міністр соціальної політики Павло Розенко, бойовики самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» користуються недосконалістю механізму соціальних виплат для переселенців, через що кошти Державного бюджету нерідко потрапляють до рук терористів.

Він також заявляв, що МВФ може дозволити українському уряду підвищувати соціальні стандарти більше, ніж це закладено в Державному бюджеті на 2016 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: