Як політики дотримуються коаліційної угоди? Реформа сільського господарства

Читать на русском

Україна завжди славилася власними продуктами сільського господарства, але після важких часів президентства Віктора Януковича прийшли ще важчі часи – українська економічна криза, яка супроводжується інфляцією. У своїй промові посол США Джеффрі Пайєтт заявив, що Україна має стати аграрною наддержавою. Прийшов час дізнатися, що для цього зробила коаліція.

«Слово і Діло» вирішило перевірити, що вже зробила парламентська більшість у питанні реформ сільського господарства.

Так, у земельній реформі вдалося втілити в життя лише 33% урядових ініціатив, ще 17 – перебувають у процесі виконання, а половина – вже є невиконаними. Парламентарям не вдалося розпочати процес інвентаризації та розмежування земель с/г призначення державної, комунальної та приватної власності.

В частині реформування системи державної підтримки с/г виробництва та залучення фінансування в галузь виконано більше половини – 62%. Також коаліція багато зробила для сприяння міжнародній торгівлі – 60% виконано.

Найбільшого краху зазнали ініціативи в питаннях сталого розвитку сільських територій, де лише 1/5 частина є виконаною. Водночас у реформі лісового господарства вдалося втілити лише половину із запланованого в коаліційній угоді.

Детальніше дивіться на інфографіці:

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: