NY Times знову підняла тему корупції в Україні

Читать на русском
Журналісти американської NY Times зазначають, що панамські документи підняли в Україні більший переполох, аніж деінде.

З усіх країн, яких торкнулася публікація «панамських документів», в Україні вони викликали чи не найбільший резонанас, адже в той час, як українські солдати опинилися в оточенні в Іловайську, Президент шукав способів уникнути оподаткування своєї бізнес-імперії.

Таку думку в статті «The West Is Enabling Graft in Ukraine» («Захід уможливлює корупцію в Україні») висловив журналіст американської газети New York Times Олівер Буллоу, пише «Слово і Діло».

«Тут, в Україні, публікація «панамських документів» привернула більше уваги, ніж будь де. В серпні 2014 року українських солдатів оточили і обстрілювали в Ілловайську, а Президент Петро Порошенко, кондитерський магнат, відкривав корпоративний бізнес на Британських Віргінських остовах. Поки українські молоді чоловіки помирали, захищаючи Україну, їх головнокомандувач знаходив шляхи, як уникнути українських податків для своєї бізнес-імперії», – пише журналіст авторитетного американського видання.

Рада спитає з New York Times за статтю про корупцію в УкраїніЗа словами народного депутата України від фракції «БПП» Івана Вінника, парламентарі звернуться до New York Times з приводу статті про корупцію.

Разом з тим, Буллоу зосереджує свою увагу не лише на Порошенку, але й на тому, що для українських бізнесменів виведення коштів в офшори для «відмивання» й уникнення оподаткування є звичною практикою. Таким чином, вважає журналіст, допускаючи існування офшорних зон, Захід сам створює можливості для корупції.

«Звинувачення не полягає в не скрупульозних українцях самих по собі: не було б стільки корупції, якби не було таких офшорних центрів, як Панама. Якщо ти крадеш гроші, то маєш їх десь відмити, інакше це беззмістовно», – йдеться в матеріалі NY Times.

Нагадаємо, раніше газета опублікувала статтю про «непереможну» корупцію в Україні, яку Петро Порошенко охрестив «елементом гібридної війни» проти України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: