Томбінський: Україна – країна, яка 25 років буксує в нижчій категорії

Читать на русском
У Львові на IV Форумі місцевого самоврядування Ян Томбінський заявив, що ЄС планує запустити нові програми фінансування для України, але для цього чекає відповідних проектів.

Глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський заявив, що ЄС планує запустити нові програми фінансування для України.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РБК-Україна.

Однак, на його погляд, є певні перешкоди в цьому процесі. В першу чергу, є побоювання, що багато засобів можуть залишитися невикористаними через відсутність відповідних українських проектів.

«Україна – це країна, яка за останні 25 років буксує в нижчій категорії. Тому потрібна стратегія, щоб вона могла увійти в категорію вищих. І самоврядування є одним з елементів такої стратегії. Ми можемо побачити приклад країн, в яких самоврядування було введено в пострадянський час, і який це дало результати. І такі результати треба напрацьовувати у всіх містах України», - заявив він.

Томбінський наполіг, на тому, щоб Україна взяла до уваги досвід інших країн і ефективно використовувала ту підтримку, яку ЄС надає країні останні два роки.

ЄС переживає, що їхні гроші використовуватимуться в якості субсидії олігархам – ТомбінськийДержавні закупівлі дуже часто є джерелом корупції і Європейський Союз переживає, що їхні гроші будуть розкрадені.

Він розповів, що виділено майже 180 млн євро на доступні програми, які запустили за останні 5 років. Планується також і далі реалізовувати нові програми, але багато коштів так і залишаться в ЄС, тому що немає українських проектів,

«Країні не потрібно просити додаткові гроші, тому що ті, які були надані, ще не були використані», - підкреслив Ян Томбінський.

Додамо, що Томбінський прокоментував офшорний скандал, який розгорівся на цьому тижні і заявив, що «панамські документи» є не українською, а глобальною проблемою і на ставлення ЄС до України це не вплине.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: