ЄС не вирішить конфлікт на Донбасі – Томбінський

Читать на русском
Посол ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що міжнародне співтовариство може поділитися досвідом усунення конфліктів, але сам конфлікт на Донбасі вирішити не зможе.

Посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський заявив, що міжнародне співтовариство може поділитися досвідом усунення конфліктів, накопичених в інших країнах, але сам конфлікт на Донбасі вирішити не зможе.

«Ми не можемо принести рішення ззовні, якщо його не розуміють люди в зоні бойових дій», – пояснив Томбінський в інтерв'ю Forbes, передає «Слово і Діло».

За його словами, міжнародне співтовариство може допомогти в модерації конфлікту на Донбасі, допомогти досвідом інших регіонів інших країн світу, але це в першу чергу повинні розуміти самі українці, які живуть в цих регіонах. При цьому він зазначив, що для Росії, яка підтримує самопроголошені «ДНР» і «ЛНР», набагато краще мати таке рішення конфлікту.

«Необхідно також чітко розуміти: вся Європа пройшла через різні конфлікти. У нас був великий конфлікт в Балканах, в колишній Югославії. Набагато краще знайти рішення раніше з меншими втратами, ніж занадто пізно. Занадто багато людей вже загинуло і постраждало в цьому конфлікті», – нагадав Томбінський.

Відповідаючи на питання, що ж необхідно зробити Україні для вирішення конфлікту на Донбасі, Томбінський відповів: «Політична воля і розуміння, що кров усіх померлих позначиться зворотним чином на тих, хто провокував конфлікт».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: