Порошенко попросив Червоний Хрест допомогти звільнити Савченко та Сенцова

Читать на русском
Петро Порошенко звернувся до Міжнародного комітету Червового Хреста із закликом про допомогу в звільненні українських заручників.

Президент України Петро Порошенко під час щорічного Всесвітнього економічного форуму в Давосі провів зустріч із президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером.

Предметом розмови стало звільнення українських заручників із полону бойовиків та РФ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

«Петро Порошенко закликав Петера Маурера активізувати зусилля МКЧХ для звільнення всіх українських заручників – як тих, що перебувають на окупованих територіях, так і тих, кого утримують у Росії, зокрема Олега Сенцова та Надію Савченко», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Також Петро Порошенко нагадав про порушення прав людини в окупованому Росією Криму. В першу чергу це стосується прав кримськотатарського народу.

Своєю чергою, президент МКЧХ пообіцяв надати українському Червоному Хресту 64 мільйони доларів і запевнив, що Червоний Хрест завжди буде для країни надійним партнером, а також допоможе в подоланні всіх труднощів.

Нагадаємо, вчора на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську переговорники від так званих «ДНР» і «ЛНР» відмовились обмінюватися полоненими. Як стало відомо, в останній момент представники самопроголошених республік висунули абсолютно неприйнятні умови обміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: