Україна подає позов проти Росії у справі Сенцова-Кольченка

Читать на русском
Україна подає до Європейського суду з прав людини позов проти Російської Федерації у справі незаконного засудження Олега Сенцова та політичного в'язня Олександра Кольченка.

Україна подає до Європеського суду з прав людини позов проти Російської Федерації у справі незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

Це вже четвертий позов Києва до Москви, наголосив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, пише «Слово і Діло».

Зокрема, прем'єр зазначив, що не може не прокоментувати вчорашнє винесення вироку українському режисеру Олегу Сенцову та політичному в'язню Олександру Кольченку судом у Ростові-на-Дону.

Найближчим часом очікується 15 вироків військовим РФ і бойовикам – ГПУВсі злочини, які скоюють і скоювали представники ЗС РФ на території України протягом 2014-2015 років спільно з сепаратистами з «ДНР» і «ЛНР», об'єднані в одне кримінальне провадження.

«Така політична розправа вже зараз має відповідні наслідки з боку української сторони. Уряд України прийняв рішення щодо подачі сьогодні четвертого позову до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації. Це позов «Україна проти Росії», і частиною цього позову є також порушення права на правосуддя, а саме – порушення права пана Сенцова та інших українських громадян, які були незаконно засуджені російським судом, і Україна вимагає невідкладно прийняти цей позов і притягнути до відповідальності Російську Федерацію за порушення норм міжнародного права», – зазначив Яценюк у ході засідання уряду в середу.

Нагадаємо, 25 серпня Північно-Кавказький військовий суд прийняв рішення щодо позбавлення Олега Сенцова волі строком на 20 років і направлення його до колонії суворого режиму. Олександра Кольченка засудили до 10 років тюрми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: