Нацгвардія заявила про готовність до боротьби з незаконним видобутком бурштину

Читать на русском
Підрозділи НГУ поки не беруть участі в припиненні видобутку бурштину в українському Поліссі, але якщо керівництво МВС прийме відповідне рішення, Нацгвардія готова приступити до виконання своїх обов'язків.

У Національній гвардії України створений резерв працівників для можливого застосування в зоні незаконного видобутку бурштину на території Рівненської та Житомирської областей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на керівника прес-служби НГУ Світлану Павловську.

«У Національній гвардії розглянуті ці перспективи, створені відповідні резерви, і в разі прийняття керівництвом МВС відповідного рішення ми готові приступити до виконання своїх обов'язків», – поінформувала Павловська.

За її словами, підрозділи НГУ поки не беруть участі в припиненні грабіжницької видобутку бурштину в українському Поліссі. «В цьому районі працює оперативний штаб Національної поліції, вони вирішують усі справи поки власними силами», – пояснила Павловська.

Нагадаємо, що уряд України розглядав можливість введення частин Національної гвардії в Рівненську область для вирішення проблеми незаконного видобутку бурштину.

Раніше повідомлялося, що глава МВС України Арсен Аваков звільнив в. о. начальника Національної поліції Рівненської області Сергія Максимова, якого підозрюють у «кришуванні» незаконного видобутку бурштину в Рівненській і Житомирській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: