Мосійчук розповів ГПУ і СБУ, хто очолює «бурштинову мафію»

Читать на русском

Представники Нацполіціі, МВС і ГПУ заслухали доповідь народних депутатів про участь керівництва Рівненської області в незаконному видобутку бурштину

На засіданні комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності представники силових органів заслухали доповідь нардепів про участь керівництва Рівненської області в незаконному видобутку бурштину.

З силовиків були присутні перший заступник голови Нацполіціі Вадим Троян, заступник голови СБУ Михайло Глуговський і заступник генпрокурора Юрій Севрук, повідомив у себе в Facebook «радикал» Ігор Мосійчук, передає «Слово і Діло».

Нардеп розповів, що на території Рівненської області видобуток бурштину відбувається не просто за сприяння представників місцевих правоохоронних органів, а й при їхній особистій участі в цьому.

«Бурштинову «мафіозну піраміду» очолює в.о. начальника Нацполіціі Рівненської області Сергій Максимов. За його вказівкою співробітники МВС «кришують» або безпосередньо беруть участь в незаконному видобутку бурштину», – заявив він.

При цьому він уточнив, що безкарним Максимову вдається залишатися через тісні зв'язки з прокуратурою і керівництвом області. «Головним «смотрящим» за незаконним видобутком бурштину на Рівненщині віднедавна є громадянин Анатолій Іваницький, більш відомий як «дядя Федір». Він діє під прикриттям високопосадовців: губернатора області Віталія Чугуннікова, заступника прокурора області Віктора Купчика, співробітників СБУ та МВС», – розповів Мосійчук.

За результатами засідання комітету було вирішено рекомендувати Верховній Раді створити ТСК з розслідування випадків і обставин незаконного видобутку бурштину в Україні, в яку увійде 13 народних депутатів на чолі з народним депутатом Сергієм Євтушком («Батьківщина»). Мосійчук сподівається, що до наступного засідання комітету силові структури візьмуть відповідні кадрові рішення і Максимов буде звільнений з посади в.о. начальника Нацполіціі Рівненській області.

Нагадаємо, кілька днів тому в Рівненській області СБУ викрила співробітників районного керівництва Національної поліції області, які «кришували» незаконний видобуток бурштину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: