У «Народному фронті» заявили, що Гонтарева дійсно могла піти у відставку

Читать на русском
Нардеп від фракції Народного фронту і секретар комітету ВРУ з питань фінансової політики та банківської діяльності Максим Поляков заявив, що глава НБУ Валерія Гонтарева дійсно могла написати заяву про відставку.
Максим ПоляковФото: Forbes

Нардеп від фракції «Народного фронту» і секретар комітету ВРУ з питань фінансової політики та банківської діяльності Максим Поляков заявив, що глава НБУ Валерія Гонтарева дійсно могла написати заяву про відставку.

Про це він повідомив у ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Це далеко не перша заява, третя, по-моєму, але нібито насправді існує заява (про відставку), написана цього тижня», – повідомив Поляков.

Екс-голова СБУ: США передали Порошенку матеріали стосовно керівництва НацбанкуПід час закритої частини переговорів у США Президенту України Петру Порошенку були надані матеріали стосовно керівництва Національного банку України.

Він уточнив, що в парламенті заява Гонтаревої з'явиться лише після того, як її підпише Президент Петро Порошенко, оскільки керівник НБУ - це президентська квота. «Я абсолютно переконаний, якщо заява прийде до парламенту, то вона буде проголосована 100%», – додав нардеп.

Можливою причиною відставки Валерії Гонтаревої Поляков називає нещодавні скандали навколо глави НБУ. Зокрема, політик не виключає, що рішення піти у відставку глава Нацбанку прийняла після «офшорного скандалу».

Народний депутат також назвав «несерйозною» інформацію про те, що кандидатура Яценюка розглядається на заміну Гонтаревій, оскільки Арсеній Петрович досі очолює Кабінет міністрів України.

Нагадаємо, в грудні минулого року Валерія Гонтарева пообіцяла, що піде у відставку з посади голови Національного банку лише після того, як завершить низку намічених планів щодо реформування регулятора.

Нагадаємо, сьогодні журналіст «1+1» і редактор програми «Гроші» Олександр Дубинський заявив, що Гонтарева написала заяву про відставку. За його словами, таке рішення глава НБУ прийняла після того, як між нею та Президентом Петром Порошенком нібито стався жорсткий конфлікт через «офшорний скандал».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: