Гонтарева написала заяву про відставку – ЗМІ (доповнено)

Читать на русском
Між Петром Порошенком і Валерією Гонтаревою нібито стався жорсткий конфлікт, після чого глава НБУ вирішила подати у відставку.
Валерія Гонтарева

Після публікації матеріалів Panama Papers між Президентом Петром Порошенком і керівником Національного банку України Валерією Гонтаревою виник конфлікт, через який остання вирішила подати у відставку.

Про це заявив креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань «1+1» і редактор програми «Гроші» Олександр Дубинський, повідомляє «Слово і Діло».

«Нібито, ВО (Валерія Олексіївна - Ред.) займалася домовленостями з Rotschild'ами й реєструвала для Петра той самий сумнозвісний офшор. Стався жорсткий конфлікт, у результаті якого Гонтарева вирішила піти», – розповів журналіст.

Експерт дав оцінку ситуації з панамським офшорами ГонтаревоїСпеціаліст прокоментував інформацію про те, що глава НБУ замішана в панамських офшорах і пов'язана з російським держфінансистом, який займав їй десятки мільйонів гривень.

Він також навів іншу версію відставки глави НБУ, яка нібито пов'язана з попередніми домовленостями між нардепами для голосування за кандидатуру Гройсмана в якості прем'єра. Інформації про те, хто замінить Гонтареву на посаді глави регулятора, поки немає.

«Інформація ще перевіряється – чекаю підтвердження з Адміністрації Президента. І/або підтвердження/спростування від НБУ», – резюмував Дубинський.

Через деякий час журналіст додав, що тимчасово виконуючим обов'язки голови Нацбанку призначений заступник Гонтаревої Яків Смолій.

У свою чергу в прес-службі регулятора заявили, що інформація про відставку Гонтаревої не відповідає дійсності.

Нагадаємо, в опублікованих документах панамської компанії Mossack Fonseca, яка спеціалізується на реєстрації офшорних компаній, глава НБУ Валерія Гонтарева фігурувала в якості бізнес-партнера російського чиновника й першого заступника президента російського державного банку «ВТБ» Юрія Соловйова.

Коментуючи оприлюднені журналістами факти, в НБУ частково підтвердили інформацію даних Panama Papers, проте уточнили, що Гонтарева більше не підтримує бізнес-зв'язків із Соловйовим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: