Екс-голова СБУ: США передали Порошенку матеріали стосовно керівництва Нацбанку

Читать на русском

Під час закритої частини переговорів у США Президенту України Петру Порошенку були надані матеріали стосовно керівництва Національного банку України.
Валентин Наливайченко

Під час закритої частини переговорів у США Президенту України Петру Порошенку були надані матеріали стосовно керівництва Національного банку України.

У матеріалах фігурують прізвища голови НБУ, юристів та дані про їхні офшори, заявив у себе в Facebook екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, пише «Слово і Діло».

Прокуратура перевіряє, кому НБУ видав 9 млрд грн рефінансу – ЗМІПрокуратура Києва проводить розслідування зловживань з боку топ-менеджменту Національного банку України

«Вони на території США додумалися використати вкрадені з України гроші і через офшорну компанію найняти фірму, щоб піарити «успіхи» українського уряду і глави Нацбанку», – заявив Наливайченко.

Нагадаємо, у лютому 2016 року прокуратура Києва розпочала розслідування зловживань з боку топ-менеджменту Національного банку України під час надання 4 комерційним банкам рефінансування, кредитів для збереження ліквідності та стабілізаційних кредитів.

За даними ЄРДР, НБУ в 2014-2015 роках видав стабілізаційні кредити «Всеукраїнському акціонерному банку» (5,5 млрд грн), «Надра банку» (3,3 млрд грн), «Банку Камбіо» (12 млн грн) та «Імексбанку». Загальна сума рефінансу склала 9 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: