Депутати взялися вивчати панамські офшори Президента

Читать на русском
Низка нардепів хочуть створити тимчасову слідчу комісію, що займеться розслідуванням факту офшорних оборудок Петра Порошенка.
Петро ПорошенкоФото: "РИА Новости"

Низка депутатів Верховної Ради заявили про необхідність створення Тимчасової слідчої комісії для розслідування справи щодо «панамських документів» Петра Порошенка.

Зокрема, про це в своєму Facebook заявив лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко, передає «Слово і Діло».

«Ми вимагаємо створення в парламенті Спеціальної тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів існування таємних офшорних компаній та рахунків Президента України Петра Порошенка», – написав він.

За словами нардепа Сергія Капліна, який уже заявив, що готовий очолити ТСК, в списку, що компрометує Президента, є й інші люди з вищого ешелону української влади.

Порошенко назвав статтю NYT про корупцію в Україні елементом гібридної війниПрезидент України Петро Порошенко прокоментував статтю The New York Times, яка звинуватила українське керівництво в небажанні боротися з корупцією

«Парламент із долученням громадськості має розслідувати оприлюднені факти й ті факти, які ще будуть оприлюднені, про офшорні оборудки українських високопосадовців», – заявив Каплін.

При цьому депутат від пропрезидентського блоку Мустафа Найєм додав: «Я думаю, Верховній Раді необхідно створити незалежну комісію з юристів і фінансистів, які мають провести відкрите розслідування, аж до публічних допитів і відкритих засідань. Кінцевий звіт і аналіз опублікованих документів цією комісією й може стати єдиною гідною відповіддю на «панамагейт».

Нагадаємо, раніше авторитетне німецьке видання Süddeutsche Zeitung виявило зареєстроване в Панамі офшорне підприємство, на рахунок якого Порошенком начебто були переведені 3 тис. дол., а сама фірма, за даними українських журналістів-розслідувачів, була створена для переведення корпорації Roshen під юрисдикцію Британських Віргінських островів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: