Золотовалютні резерви України знизилися на півмільярда гривень

Читать на русском
У НБУ уточнили, що на обслуговування зовнішнього боргу в березні було направлено 853,2 млн дол., в тому числі 473,3 млн дол. за облігаціями зовнішньої державної позики.

Золотовалютні резерви (ЗВР) України в березні 2016 року скоротилися на $578 млн, або на 4,4%.

Розмір міжнародних резервів станом на 1 квітня перебуває на рівні $12,722 млрд, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національного банку України.

«Скорочення резервів обумовлено платежами уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті», – йдеться в повідомленні.

У НБУ уточнили, що на обслуговування зовнішнього боргу в березні було направлено $853,2 млн. «У ​​тому числі $473,3 млн облігаціями зовнішньої державної позики», – пояснили в НБУ.

У березні Національний банк також здійснив повернення коштів за операціями swap на суму $436 млн (сальдо) та сплатив $11,4 млн на користь Міжнародного валютного фонду.

За той же період ЗВР України поповнилися на 36,969 млрд японських єн (близько $334 млн в еквіваленті) від Японського агентства міжнародного співробітництва.

Зовнішня торгівля України: найбільші країни-партнери в 2015 році«Слово і Діло» вирішило проаналізувати та показати, як змінилася зовнішня торгівля України у 2015 році за січень-жовтень у порівнянні з 2014 роком.

У НБУ відзначають, що для згладжування валютно-курсових коливань на міжбанківському валютному ринку в березні витрачено всього $2,1 млн. Так, Нацбанк продав валюти на аукціонах на $131,2 млн, а купив – $129,1 млн.

Центральний банк України інформує, що розмір ЗВР України покриває 3,4 місяця критичного імпорту, чого достатньо для виконання зобов'язань і поточних операцій Кабміну та НБУ.

Відзначимо, що за підсумками роботи НБУ, в лютому резерви країни досягли $13,49 млрд.

Також НБУ розглядає можливість розміщення ЗВР у Німеччині, Франції, Голландії, Швейцарії, Австрії, Австралії чи Канаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: