ООН займається голодуючими Донбасу

Читать на русском
За підрахунками Організації об'єднаних націй, зараз на Донбасі під загрозою голоду перебувають 1,5 млн осіб.

За два роки конфлікту на сході України із загрозою голоду зіткнулися 1,5 мільйона українців. З цієї кількості 300 тисяч осіб відчувають гостру нестачу продовольства та потребують термінової допомоги.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявили у Всесвітній продовольчій програмі ООН.

Програма в першій половині цього року має намір щомісячно забезпечувати допомогою 270 тисяч осіб, які найбільше потребують підтримки.

Також представники ВПП закликають усі сторони конфлікту забезпечити волонтерам повний і безперешкодний гуманітарний доступ до людей, які потребують продовольства.

Кількість постраждалих на Донбасі перевищила 30 тисяч – ООНЗагальна оцінка постраждалих на території Донбасу з початку конфлікту складає близько 30 тис. осіб, серед яких не менше 9 160 убитих і 21 тис. поранених.

В ООН відзначили, що Програма з листопада 2014 року направила термінову продовольчу допомогу для понад 500 тисяч жителів Донбасу. На сьогодні 370 тисяч осіб щомісяця отримують від ВПП продуктові набори та 180 тисяч осіб – ваучери для купівлі продовольства на ринках.

«Найсерйознішу нестачу продовольства відчувають жителі непідконтрольних уряду України районів Луганської області та населених пунктів уздовж «лінії конфлікту», – окремо відзначили в ООН.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко зустрічався з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, де порушив питання розгортання міжнародної безпекової місії на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: