ООН більше не зможе слідкувати за дотриманням прав людини в Росії (доповнено)

Читать на русском
Російська Федерація заявила про закриття в країні офісу управління Комісара ООН із прав людини.

Дипломатична місія Росії в Женеві заявила про закриття бюро Організації Об'єднаних Націй із прав людини в Москві.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо.Свобода».

Як повідомляє європейське ЗМІ, російські дипломати в Женеві підтвердили рішення закрити московське представництво Управління ООН Верховного комісара з прав людини (УВКПЛ).

На цю мить від УВКПЛ не надходило звіту щодо розпалу придушення протестів правозахисників, незалежних журналістів та громадських дискусій.

Постпред США в ООН: санкції проти РФ через час таки дадуть ефектПостпред США в ООН Саманта Пауер заявила, що антиросійські санкції з плином часу дадуть потрібний ефект.

Посол Росії Олексій Бородавкін своєю чергою заявив, що УВКПЛ допомогло Росії створити власні інституції з прав людини й Москва «не бачить нічого незвичайного» в закритті московського офісу.

Європейські журналісти відзначають, що 10 березня Комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн висловив занепокоєння з приводу «сигналів, отриманих з Кремля» про намір Росії закрити офіс УВКПЛ в Москві.

Народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук прокоментував закриття правозахисного офісу в Москві.

За словами Тимчука, закриття УВКПЛ в Москві – це реакція Путіна на заклики ООН звільнити Надію Савченко. Також нардеп пов'язує закриття офісу із ситуацією на Донбасі.

Дмитро Тимчук зазначив, що московський офіс УВКПЛ спільно з київським займався розслідуванням фактів найманства з обох сторін на Донбасі.

Нагадаємо, лідер кримських татар, уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв 18 березня виступить у Раді безпеки ООН з доповіддю про порушення прав кримських татар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: