Посланець ООН застерігає всі сторони від загострення конфлікту в Сирії

Читать на русском
В Організації Об'єднаних Націй кажуть, що єдина альтернатива мирним переговорам – це війна.
Спеціальний посланник ООН з питань Сирії Стеффан де Містура

Спеціальний посланець ООН з питань Сирії Стеффан де Містура заявив, що альтернативи мирним переговорам щодо врегулювання конфлікту в Сирії немає.

Про це він заявив під час нового раунду переговорів у Женеві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

За словами посланника ООН, у разі провалу спроби мирно врегулювати ситуацію в Сирії нова війна матиме ще гірший характер, ніж раніше. Містура зазначив, що завданням ООН є допомогти всім сирійцям зупинити війну.

Попри перемир’я в Сирії, війська Асада продовжують захоплювати територіїНезважаючи на оголошений режим тиші, війська Башара Асада подовжують наступати на позиції так званої поміркованої опозиції.

Як він стверджує, планом ООН та Заходу є запровадження так званої «дорожньої карти миру», що призведе до повного припинення вогню на території Сирії. Посланник ООН також сказав, що план передбачає непрямі переговори з кожною зі сторін протягом приблизно 10 днів. Після короткої перерви буде оголошено про наступний раунд переговорів, що планується на початку квітня.

Містура закликав країни дотримуватися режиму припинення вогню, а також надати доступ до гуманітарної допомоги, що втримується вже понад два тижні. Він зазначив, що кожна зі сторін має піти на компроміс заради миру в країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: