Експерт пояснив, чому нардепи раптово захотіли працювати за сумісництвом у Кабміні

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

Подібне сумісництво є неприйнятним і говорить про те, що сформований Кабмін буде тимчасовим, а така ініціатива потрібна просто для підстраховки.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Віктор Каспрук, аналізуючи інформацію про те, що у ВР зареєстрований законопроект, який дозволяє сумісництво депутатства та роботу в Кабміні.

«Така практика сумісництва не є нормальною для України. Неможливо ефективно працювати, сидячи на двох стільцях. Складно сказати, що підштовхує владу до такого рішення. Можливо, це робиться для того, щоб мати можливість відступити назад. Це певна підстраховка. Зараз ті депутати, які йдуть до Кабміну, не до кінця впевнені в тому, що надовго затримаються на певній посаді», – пояснює Каспрук.

Коаліційний ступор: за що торгуються фракції?Навколо формування нової коаліції, яка в ідеалі мала бути створена ще вчора, досі йдуть серйозні торги.

Політолог не виключає, що через деякий час може запуститися процес переобрання ВР.

«Таких сумісників майже не було за весь час незалежності. Це нововведення не буде сприйматися суспільством позитивно», – підкреслив експерт.

«Це абсолютно нелогічно. Або чиновник буде формально значитися у ВР та зосередить свою роботу в Кабміні, або ж – навпаки. Крім того, є момент з голосуваннями. Якщо нардеп буде в Кабміні, не виключено, що хтось проголосує за нього в парламенті. Як нардеп може брати участь у голосуваннях? Як можна буде суміщати прості процедурні речі?», – проаналізував ситуацію Віктор Каспрук.

Додамо, що авторами законопроекту стали депутати від «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту», «Радикальної партії» та позафракційні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: