В АП погодили перших міністрів нового Кабміну – ЗМІ

Читать на русском
Новим прем'єр-міністром України може стати нинішній голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

На сьогодні вже є перші результати переговорів про призначення складу нового Кабінету міністрів України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

За інформацією ЗМІ, головною кандидатурою на посаду прем'єр-міністра є нинішній спікер Верховної Ради Володимир Гройсман. На посаду віце-прем'єр-міністра - міністра економіки претендує глава Адміністрації Президента Борис Ложкін.

Новим главою Мінфіну може стати Іван Міклош, колишній міністр фінансів Словаччини, а віце-прем'єр-міністром з питань євроінтеграції – депутат Іванна Клімпуш-Цинцадзе.

Регламентний комітет відхилив проект постанови про відставку КабмінуУ найближчі терміни навряд чи вдасться проголосувати за відставку Яценюка через те, що відповідні постанови порушують Конституцію.

Ніну Южаніну планують призначити на посаду голови Державної фіскальної служби. Щодо інших кандидатур тривають торги між представниками фракцій «БПП», «Батьківщини», «Народного фронту» та «Радикальної партії».

Новим спікером Верховної Ради може стати Андрій Парубій.

Відзначається також, що учасники переговорного процесу виступили категорично проти призначення Наталії Яресько на посаду прем'єр-міністра та проти продовження перебування Валерії Гонтаревої на посаді глави НБУ. Однак із заміною Гонтаревій переговорники так і не визначилися.

Голосування за ці призначення відбудеться у вівторок або четвер.

Нагадаємо, керівник фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що лише чотири парламентські фракції ведуть переговори щодо нових коаліції та складу Кабінету міністрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: