Україна потребує нових гарантій безпеки – Порошенко

Читать на русском
Ця тема все більше привертає увагу світової спільноти, так як ніхто не може себе почувати в безпеці, коли один з постійних членів Ради Безпеки ООН є агресором.

Будапештський меморандум не зміг забезпечити безпеку і територіальну цілісність української держави, тому Україні потрібні нові гарантії.

Про це Петро Порошенко сказав в рамках підсумкової прес-конференції ядерного саміту у Вашингтоні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Ми обговорили нову ініціативу, як ми можемо гарантувати глобальну безпеку країнами з ядерним арсеналом щодо держав, які не володіють зброєю масового знищення», – сказав Порошенко.

За його словами, ця тема все більше привертає увагу світової спільноти, так як ніхто не може себе почувати в безпеці, коли один з постійних членів Ради Безпеки ООН є агресором.

До переговорів з РФ мають приєднатися ядерні держави та країни-гаранти – експертПолітичний експерт поділився міркуваннями з приводу зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі.

Нагадаємо, що Україна позбулася близько 200 тон високозбагаченого урану.

Як раніше повідомлялося, Польща хоче розмістити на своїй території американську ядерну зброю.

Учора, 1 квітня, Петро Порошенко обговорив з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном питання розгортання міжнародної безпекової місії на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: