Представник України в НАТО: терористи на Донбасі ховають вибухівку навіть у іграшки

Читать на русском
Наразі потреба у розмінуванні територій Донецької та Луганської областей, на яких велися бойові дії, є шаленою.
Єгор Божок

Наразі потреба у розмінуванні територій Донецької та Луганської областей, на яких велися бойові дії, є шаленою.

Про це під час онлайн-конференції на «Європейській правді» сказав в. о. керівника української місії при НАТО Єгор Божок, пише «Слово і Діло».

Він пояснив, що після того, як Росія захопила частину території Донецької та Луганської областей, Україна втратила частину своїх потужностей з розмінування, позаяк були втрачені відповідні технічні можливості. «Проросійські терористи не гребують нічим, ховають вибухівку навіть у іграшки. Національних потужностей недостатньо для розмінування», – констатував Божок.

Донбас почнуть розміновувати найближчим часомГлави МЗС країн «нормандської четвірки» в Берліні домовилися про вирішення питання безпеки, політичного процесу, а також гуманітарного та економічного питання на Донбасі.

«Партнери з НАТО прийшли нам на допомогу. Вже реалізується пілотний проект із повного відновлення піротехнічних підрозділів ДСНС Луганської та Донецької областей, вони будуть забезпечені сучасним обладнанням», – додав чиновник, уточнивши, що даний проект повністю реалізується за кошти НАТО.

За його словами, вже понад 130 фахівців з України пройшли перепідготовку з розмінування в рамках підвищення кваліфікації. Окрім того, спеціально для України розроблена окрема програма з відновлення потужностей із розмінування й вона наразі реалізується, повідомив представник України в НАТО.

Втім, чи буде зрештою створено трастовий фонд НАТО або якусь іншу форму фінансування з цього питання, для України не є принциповим, резюмував Божок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: