За роки незалежності 16 нардепів втратили мандати: список і причини

Читать на русском

Кілька днів тому Микола Томенко та Єгор Фірсов були офіційно позбавлені депутатських повноважень. Ініціатор такого рішення – фракція «Блоку Петра Порошенка», за списками якої політики зайшли в Раду, причина – їх вихід зі складу фракції.

Прецедент з позбавленням мандатів Томенка та Фірсова – не єдиний в історії незалежної України. Всього за 26 років депутатські повноваження втратили 14 осіб. Причини різні: від перевищення службових повноважень до навмисного вбивства і державної зради.

Сьогодні Микола Томенко оскаржив рішення про позбавлення його депутатського мандата шляхом подання позову до Вищого адміністративного суду України, а в понеділок, 4 квітня, аналогічні дії планує вжити і Єгор Фірсов.

У разі, якщо суд стане на захист колишніх нардепів і своїм рішенням зобов'яже повернути їм мандати, це буде першим подібним випадком у політичній історії України. «Слово і Діло» підготувало інфографіку, у якій вказало прізвища тих, хто не зміг собі повернути депутатські повноваження, а також причини позбавлення їх мандатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: