Нову коаліцію доукомплектують людьми Коломойського

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Зараз намагаються будь-якими методами врятувати коаліцію та не допустити перевиборів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Валентин Войтків, аналізуючи інформацію про те, що до складу фракції «Народного фронту» можуть увійти Андрій Білецький та Дмитро Ярош.

«Цілком реально, що Білецький та Ярош можуть бути підключені до цього. Хоч Ярош і запустив свій проект, але це не завадить йому увійти до «НФ». Не виключено, що й члени партії «УКРОП» приєднаються», – розмірковує Войтків.

На його думку, зараз варто очікувати на гасла в стилі «ми врятуємо Україну», «не можна допустити дострокових виборів».

«Безперечно, «УКРОП» – це передусім позиція Коломойського, а олігарх зацікавлений у тому, щоб збереглася чинна конструкція, тому що так він зможе впливати на основні рішення, в тому числі у сфері енергетики. Ця конфігурація дозволяє йому вирішувати свої питання. Якщо будуть дострокові вибори, то не факт, що йому вдасться це зберегти», – вважає експерт.

У Верховній Раді буде дві коаліції – експертПолітолог прокоментував інформацію про те, що «БПП» та «Самопоміч» проведуть спільне засідання фракцій.

Тому, як наголосив політичний експерт, буде абсолютно логічно, якщо люди Коломойського увійдуть до «НФ» чи, можливо, навіть до «БПП».

За його словами, зараз основні сили кинуті на те, щоб збільшити кількість членів у «БПП» та «НФ», назбирати 226 голосів, таким чином виконавши умову існування коаліції. Але за рахунок «Відродження», «Волі народу» та позафракційних голоси будуть.

Нагадаємо, що 28 грудня минулого року Дмитро Ярош заявив про вихід своєї команди з «Правого сектору». В лютому він презентував власний проект «ДІЯ».

В експертному середовищі вже тоді прогнозували, що без фінансування політична сила Яроша матиме ще більш низький рейтинг, ніж «Правий сектор».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: