Міноборони може призвати за сьомою хвилею мобілізації менше людей

Читать на русском
Міністерство оборони України може закликати до війська менше службовців, ніж планувалося раніше.

Міністерство оборони України не виключає можливості призову меншої кількості людей за сьомою хвилею часткової мобілізації.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це, виступаючи у Верховній Раді під час «Години запитань до уряду», заявив перший заступник міністра оборони Іван Руснак.

За його словами, зараз іде демобілізація 45 тисяч військовослужбовців, термін служби яких завершився. На сьогодні 6 тисяч військових уже звільнені до запасу, інші будуть демобілізуватися протягом квітня.

Руснак назвав службу за контрактом основним способом поповнення чисельності Збройних сил. З початку року вже 18 тисяч осіб виявили бажання служити за контрактом. 13 тисяч із них звернулися безпосередньо до військкоматів.

«Ми очікуємо в квітні ще 8 тисяч військовослужбовців, які підпишуть контракт», – заявив Руснак із парламентської трибуни.

Міноборони озброїть військо на 7 млрд гривеньКількість бажаючих служити в ЗСУ на контрактній основі з початку року перевищила 12 тисяч осіб.

Він також додав, що в першу чергу будуть поповнюватися військові частини, які проходять службу в АТО. На схід направлять лише тих службовців, які вже мають досвід участі в бойових діях чи служби в ЗСУ.

У зв'язку з великою кількістю бажаючих Міноборони не виключає можливості мобілізації до війська меншої кількості людей, ніж планувалося раніше.

«Не виключається можливість проведення сьомої черги часткової мобілізацію в зменшених обсягах», – сказав Руснак.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко заявив, що в рамках сьомої хвилі мобілізації лави ЗСУ планується поповнити на 5-10 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: