Турчинов розповів, коли буде ухвалено рішення про сьому хвилю мобілізації

Читать на русском
Оголошення сьомої хвилі мобілізації залежить від кількості контрактної складової в українській армії, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що рішення про те, чи оголошувати чергову хвилю мобілізації, буде ухвалено в березні.

Про це він заявив під час брифінгу після підписання меморандуму про науково-технічне співробітництво між Міноборони, «Укроборонпромом» і НТУУ «КПІ», передає «Слово і Діло».

Він повідомив, що у зв’язку з підняттям грошового забезпечення, відповідно збільшилася й кількість бажаючих служити за контрактом.

Сьома хвиля мобілізації: до армії призовуть лише досвідчених бійців та ветеранівГенштаб зробив висновки з усіх недоліків, які були виявлені при всіх попередніх хвилях мобілізації, щоб не допустити їх у майбутньому.

«Професійна армія більш ефективна, ніж та, яка формується за мобілізацією. І саме тому зростання контрактної складової у армії – це одне зі стратегічних завдань, які перед нами стоять», – зазначив Турчинов.

Секретар РНБО додав, що у разі, коли кількість контрактників буде достатньою, щоб чисельність українських ЗС не зменшувалася нижче необхідного рівня для відпору агресора, «ми зможемо відтермінувати термін мобілізації».

«Протягом березня місяця ми будемо ухвалювати рішення з цього питання, оцінюючи кількість контрактників», – заявив Турчинов, нагадавши, що є й інші резерви, такі як солдати строкової служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: