Демобілізація українських військових здійснюється в березні-квітні – Генштаб ЗСУ

Читать на русском
У разі, якщо ситуація на сході буде залишатися на тому ж рівні, на якому вона є, в ЗСУ проведуть демобілізацію в березні-квітні.
Владислав Селезньов

Часткова мобілізація в рядах Збройних Сил України пройде в березні-квітні цього року в разі якщо ситуація на сході України не буде загострюватися.

Таку інформацію повідомив начальник прес-служби Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі канала «112».

«У разі, якщо ситуація на сході буде залишатися на тому ж рівні, на якому вона є, ми в певні терміни, кінець березня-квітень проведемо демобілізацію тих військовослужбовців, які призивалися в рамках четвертої хвилі мобілізації», - повідомив Селезньов.

Він також додав, що в підрозділах ЗСУ зараз проходять бойові навчання. «Ми робимо ставку не на кількісний склад, а на якісний», - підкреслив Селезньов.

За його словами, російсько-терористичні війська на даний момент не мають сил і ресурсу для початку повномасштабного наступу на сході України.

Інтеграція по-партизанськи: Україна й НАТО посилюють співпрацюУкраїна все активніше демонструє свої наміри долучитися до безпекових програм НАТО, адже іншого шляху реформувати свою армію за кращими світовими зразками та протистояти агресивним випадам Росії поки що немає.

Селезньов зазначив, що в Генеральному штабі не планують звертатися до президента з пропозицією оголошення нової мобілізації до лав української армії найближчим часом. Особовий склад ЗСУ планується укомплектувати за рахунок контрактників на 70%.

Як раніше повідомлялося, представники військово-оборонних відомств держав НАТО заявили про те, що готові нарощувати свою матеріальну допомогу Збройним силам України.

Нагадаємо, що 200 канадських солдатів прибули в Україну вчити військовослужбовців ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: