Чергова хвиля мобілізації поповнить лави ЗСУ на 10 тисяч військових – Порошенко

Читать на русском
Порошенко також розраховує на істотне збільшення комплектації Збройних сил за рахунок проходження військової служби за контрактом.

В рамках чергової, сьомої хвилі мобілізації лави ЗСУ планується поповнити на 5–10 тис. осіб.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час зустрічі з командирами Збройних сил середньої ланки управління, повідомляє «Слово і Діло».

Президент уже вкотре підтвердив прогнози поступового скорочення планів із мобілізації. «Для сьогоднішньої реалізації завдань ми проаналізуємо та суттєво скоротимо плани з мобілізації», – заявив Порошенко.

Президент зазначив, що розраховує на істотне збільшення комплектації Збройних сил за рахунок проходження військової служби за контрактом.

Порошенко також озвучив свої наміри оголосити демобілізацію до кінця цього тижня, але не уточнив точну дату підписання указу.

Україна домовилася з НАТО про співпрацюДоговір визначає заходи співробітництва в інтересах розвитку потенціалу України у сфері озброєння.

«Цього тижня я підпишу указ про демобілізацію військовослужбовців 4-ї хвилі мобілізації», – заявив Президент.

Нагадаємо, що в Генштабі ЗСУ раніше заявляли про часткову демобілізацію в лавах Збройних сил України в березні-квітні цього року в разі, якщо ситуація на сході України не буде загострюватися.

Як раніше заявляв Петро Порошенко, метою українських Збройних сил є досягнення повної сумісності зі стандартами Північноатлантичного Альянсу за п'ятирічний період.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: