Бойовики застосували важке озброєння – штаб АТО

Читать на русском
Бойовики так званих республік обстріляли українські позиції із важкого озброєння калібром від 82 до 152 міліметрів.

Бойовики самопроголошених республік обстріляли українські позиції із важкого озброєння калібром від 82 до 152 мм.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Минулої доби кількість обстрілів незаконних збройних формувань по силах АТО зросла до 77 разів. Зосередивши вогонь мінометів та артилерії в бік українських захисників, ворог завдав 30 потужних ударів, зухвало використовуючи заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння калібром від 82 до 152 мм», – йдеться в повідомленні.

За інформацією штабу АТО, найгарячіше, як завжди, було в Авдіївці. Там сепаратисти 16 разів обстріляли українські позиції зі ствольної артилерії, мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

У штабі АТО показали гаубиці бойовиків поблизу лінії розмежуванняУ штабі антитерористичної операції показали місце перебування гаубиць «Гіацинт-Б» бойовиків, що перебувають поруч із лінією розмежування.

«Важке озброєння бандитські угруповання застосовують і проти місцевих мешканців у так званій промисловій зоні. Бойовики мають на меті послабити позиції наших військ та посіяти паніку серед людей, звинувачуючи українську сторону в нехтуванні мирними домовленостями», – додали в штабі.

Крім того, активність проросійських угруповань була помічена й на маріупольському напрямку. Попри Мінські домовленості, бойовики обстріляли із заборонених мінометів українські позиції поблизу Водяного, Талаківки, Новотроїцького, Широкіного, Мар’їнки та Гнутового.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: