Бойовики використали артилерію калібру 122 міліметри – штаб АТО

Читать на русском
Незаконні збройні формування продовжують ігнорувати будь-які мирні переговори, в тому числі про режим припинення вогню.

Проросійські бойовики обстріляли українських військових з артилерії калібру 122 мм.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

За інформацією військових, сепаратисти також застосовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 та 120 мм.

«На донецькому напрямку бойовики 7 разів цілили з мінометів по рубежах Авдіївки. Вогонь калібру 120 та 82 мм було скеровано проти українських захисників і поблизу Опитного та Пісків. Обстрілюючи наші позиції, ворог ускладнював ситуацію, використовуючи одночасно ще й артилерію калібру 122 мм», – йдеться в повідомленні.

Під Авдіївкою бойовики застосували міни, заборонені Женевською конвенцієюУ районі промислової зони Авдіївки, де вже понад два тижні точаться серйозні бої, російсько-терористичні війська застосували проти сил АТО протипіхотні міни ПОМ-2, які заборонені Женевською конвенцією.

Крім того, бойовики були активними й на маріупольському напрямку. Там вони використовували все ті ж заборонені міномети.

«Прихильники «ЛНР» та «ДНР» застосовували міномети проти сил АТО й на маріупольському напрямку. А саме – в Широкіному, Павлополі, Талаківці та Гнутовому», – повідомляє штаб АТО.

Також проросійські бандформування вдалися до провокацій на Луганщині. Так, зі стрілецької зброї, гранатометів та кулеметів великого калібру вони намагалися спровокувати на відповідь сил АТО, що перебувають у районі Трьохізбенки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: