Рік Куліча: як виконує свої обіцянки голова Чернігівської ОДА?

Читать на русском

Вчора, 31 березня, виповнився рік із дня призначення Валерія Куліча головою Чернігівської обласної державної адміністрації. Головним досягненням для області за 2015 рік став стрибок на 10 пунктів у офіційному рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів. У рейтингу Кабміну Чернігівська область за підсумками минулого року посіла 11 місце. В зв'язку з цим «Слово і Діло» вирішило проаналізувати, наскільки ефективно Куліч справляється з виконанням своїх обіцянок.

Перебуваючи на чолі Чернігівської області, Куліч виявився не дуже щедрим на обіцянки губернатором – їх у нього 22. 4 з них він дав, іще будучи кандидатом у народні депутати.

Невиконаних обіцянок у Куліча всього 3.

Ключовим його провалом ми вважаємо його обіцянку звернутися до АМКУ, якщо Південно-Західна залізниця не знизить ціни на пасажирські квитки.

54% обіцянок губернатора на сьогодні мають статус «у процесі виконання».

Серед них обіцянки навести лад у сфері транспортних перевезень, добудувати та завершити реконструкцію 7 тваринницьких об'єктів і вирішити питання придбання та ремонту житла для сімей загиблих учасників АТО.

Статус «виконано» мають 7 обіцянок Куліча.

Зокрема, як і обіцяв, губернатор розібрався з незаконним продажем земель у Новоселівці.

Із рівнем відповідальності 32% очільник Чернігівської ОДА посідає 19-е місце в рейтингу губернаторів за версією «Слова і Діла».

Детальніше – на інфографіці нижче.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: