Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Куліч пообіцяв розібратися з незаконним продажем земель у Новоселівці

17 квітня 2015 року голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч провів особистий прийом громадян. Під час прийому люди вимагали припинення продажу земель у Новоселівці та відсторонення від роботи тих посадовців, які, на їх переконання, навмисно затягують вирішення питання у правовому полі. Очільник області пообіцяв детально вивчити усі аспекти даної справи та наступного тижня провести зустріч, на якій крім жителів села будуть присутні представники правоохоронних органів та Державного земельного агентства у Чернігівській області. До останніх у людей чи не найбільше претензій.
Виконано
Сказано 17 квітня 2015 р.

Джерело

  • http://cg.gov.ua/index.php?id=138633&tp=0
  • http://cg.gov.ua/index.php?id=140246&tp=0
  • https://www.youtube.com/watch?v=umb6pPEDvSs

Результат

29 квітня 2015 року Валерій Куліч дав доручення Держземагентству у найкоротший термін провести повний аналіз розподілу земельних ділянок для учасників АТО в Чернігівському районі. Окрім цього, було ініційовано створення робочої групи, до якої увійдуть і представники Чернігівобленерго та Держземагентства.

7 липня 2015 року Вищий спеціалізований суд україни постановив, що землі громади Новоселівки, які роздавалися приватним особам, повертаються у власність громади та стануть місцем для пасовища худоби селян. Землі ж, які були виділені для учасників АТО залишаються закріпленими за військовими. Окрім цього, правоохоронні органи України розпочали слідство щодо низки посадових осіб Держземагенства, які незаконно виділяли землю ( відео 0:01 -2:43).