ЗМІ назвали склад тіньового уряду Донбасу

Читать на русском
Німецькі журналісти заявили, що окупованими районами Донбасу керують міністри російського Кабміну.

Німецькі журналісти назвали тих, хто реально керує окупованими районами Донбасу. Ними виявилися міністри уряду РФ.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє німецьке видання Bild.

За інформацією німецьких журналістів, що ґрунтується на записах російської міжвідомчої комісії з надання гуманітарної підтримки потерпілим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей України, уряд Росії взяв під своє управління всю діяльність ОРДЛО.

ЗМІ вважає, що ця комісія, створена в 2014 році, фактично і є тіньовим урядом так званих «ДНР» і «ЛНР», який контролює фінанси, податки, відновлення інфраструктури та промисловості, транспортну інфраструктуру, ринок електроенергії, торгівлю енергоресурсами та інше.

Держдеп вчергове нагадав Росії про виконання Мінських домовленостейДержсекретар США Джон Керрі заявив, що РФ потрібно обрати між руйнівними для їхньої економіки санкціями та Мінськими домовленостями.

Серед російського керівництва Донбасу Bild називає віце-прем'єра російського Кабміну Дмитра Козака, близького друга Путіна, заступника міністра економічного розвитку РФ Сергія Назарова та заступника міністра фінансів Росії Леоніда Горніна.

Все вищевказане, резюмують журналісти, означає провал Мінських угод і безглуздість проведення виборів на Донбасі.

Нагадаємо, офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що Росія не є суб'єктом Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: