З 2016 року в Україні діятимуть нові стандарти енергоефективності – Зубко

Читать на русском
Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що з наступного року Україна перейде до нових стандартів і зобов'язань щодо споживання енергоресурсів.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що з наступного року Україна перейде до нових стандартів і зобов'язань щодо споживання енергоресурсів.

Про повідомляє прес-служба міністерства, передає «Слово і Діло».

Нові об'єднані громади вважатимуться утвореними лише за однієї умови – ЗубкоМіністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що лише за однієї умови нові об'єднані територіальні громади вважатимуться утвореними.

«Якщо людина хоче провести енергоефективні заходи, вона має дотримуватися стандартів, які дадуть можливість отримати економію не у 20%, а з максимальним енергоефективним ефектом, який досягатиме 45%», – пояснив міністр.

За його словами, на запроваджену Кабінетом міністрів програму з компенсації тіла енергоефективних кредитів мають запит українці. Він також зазначив, що на даний момент вже видано майже 1,1 млрд гривень таких кредитів.

«Заміна одних лише вікон призведе до заощадження коштів на рівні 20%, в той час як проведення повного комплексу енергефективних заходів дозволить заощадити близько 50%. Держава сьогодні зацікавлена в максимально ефективному використанні коштів на енергоефективні заходи», – підкреслив Зубко.

Крім того, як стверджує міністр, український уряд уже веде перемовини з Європейським інвестиційним банком та іншими міжнародними фінансовими організаціями про залучення дешевих кредитів на енергоефективні заходи та перехід на альтернативні джерела енергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: