Революції в ГПУ після відставки Шокіна не буде

Читать на русском
Політолог проаналізував ситуацію, яка склалася в Генпрокуратурі, та припустив, як будуть розгортатися події далі.
Володимир Фесенко

У відкритій війні ГПУ необхідно було «прибрати» обидві сторони конфлікту.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи інформацію про те, що Верховна Рада відправила у відставку Віктора Шокіна, але напередодні генпрокурор звільнив Давида Сакварелідзе.

«Звільнення Сакварелідзе – це факт помсти. Шокін розумів, що він іде, й наостанок вирішив прибрати тих людей, які створили йому проблеми. З його боку це очевидна помста за справу «діамантових прокурорів», за те, що «чужинці» намагалися порушити сформований порядок. Події після 24 березня стали останньою краплею в цій відкритій війні. І після того, що сталося в останні дні, малоймовірно, що Сакварелідзе повернеться до ГПУ», – вважає Фесенко.

На його думку, доля Шокіна була вирішена раніше, а після 24 числа вона була визначена наперед.

«Жодної революції після відставки Шокіна очікувати не варто через те, що «революціонерів» на посаду генпрокурора немає. Другий момент у тому, що зараз важливо «обрубати» повноваження ГПУ, а не просто змінити людей. Це може бути більш дієвим кроком», – міркує політолог.

«Новий генпрокурор має бути перехідною фігурою. Звичайно ж, є ймовірність, що будуть гальмувати, імітувати цей процес. Якщо призначать в. о., це буде консервацією шокінських порядків і конфлікту навколо Генпрокуратури. Виконувач обов'язків – не вирішення проблеми», – проаналізував ситуацію Володимир Фесенко.

Відзначимо, що за відставку Шокіна проголосували 289 народних депутатів.

Нагадаємо, ще 19 лютого Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення генпрокурора Віктора Шокіна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: