«Батьківщина» пригальмувала збори нової коаліції

Читать на русском
Батьківщина виставила додаткові вимоги – в зв'язку з виходом Радикальної Партії Олега Ляшка з коаліційного процесу ціна їхніх голосів зросла.
Засідання фракції БПП по новими вимогами Тимошенко

Установчі збори нової коаліції, які було анонсовано на сьогодні, відкладено в зв'язку з висуненням нових вимог від фракції «Батьківщини».

Про це пише «Інтерфакс-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Фракція «БПП» зараз проведе своє засідання, тому що ми отримали нові позиції та вимоги від наших партнерів. Ми хочемо їх обговорити», – сказав народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко.

За його словами, до обговорення пропонується низка законопроектів, яких вимагає партія «Батьківщина».

Відзначимо, що «Батьківщина» виставила додаткові вимоги – в зв'язку з виходом «Радикальної партії Олега Ляшка» з коаліційного процесу ціна їхніх голосів зросла. Так, якщо в понеділок, 28 березня, Юлія Тимошенко висувала всього п'ять вимог, то сьогодні, у вівторок, 29 березня, їх уже 18.

Експерт розповів, яку ціну готова заплатити Тимошенко за участь у коаліціїПолітолог прокоментував інформацію про те, що спікер ВР Володимир Гройсман збирає на завтра раду голів фракцій колишньої коаліції.

Нагадаємо, що коаліцію формують фракції «Народного фронту», «Блоку Петра Порошенка» та «Батьківщини». «Радикальна партія Олега Ляшка» та «Самопоміч» вирішили залишитися в опозиції. Фракція «БПП» має 135 депутатів, в «Народному фронті» налічується 81 багнет, «Батьківщина» нараховує 19 нардепів. Разом ці фракції налічують 235 осіб за необхідного мінімуму для коаліції 226 голосів.

Як повідомлялося раніше, потенційні члени нової парламентської коаліції розглядають пропозиції щодо створення оновленої коаліційної угоди, яка буде написана на базі попереднього документу.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: