МЕРТ поліпшило прогнози зростання промисловості України в першому півріччі

Читать на русском
Серед позитивних чинників у МЕРТ також відзначили поступове відновлення споживчого та інвестиційного попиту.

За оцінками Міністерства економічного розвитку України, в січні-червні 2016 року зростання обсягів промислового виробництва очікується на рівні 2(+/- 0,5)%.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

У першому півріччі 2016 року основними факторами впливу на промислове виробництво в МЕРТ вважають поступове поліпшення кон'юнктури на світових ринках, продовження відновлення виробництва в окремих галузях і відносне поліпшення фінансового стану підприємств.

Не менш важливо, що серед позитивних чинників у МЕРТ також відзначили поступове відновлення споживчого та інвестиційного попиту.

Відзначимо, що за підсумками перших двох місяців промисловість України демонструвала зростання в усіх галузях, окрім хімічної.

Падіння економіки України: з чим пов'язане і коли поновиться зростання?Держстат України повідомив: за три місяці економіка України впала ще на 17,6%. «Слово і Діло» спробувало розібратися, що чекає економіку країни в 2015 році і коли варто очікувати зростання.

Як повідомлялося раніше, промислове виробництво в Україні показало зростання в лютому 2016 року вперше за три роки й склало 7,6% в порівнянні з аналогічним місяцем 2015 року.

Нагадаємо, що держконцерн «Укроборонпром» на своєму підприємстві «Одеський авіаційний завод» готує виробничі потужності з випуску м'яких паливних баків для багатоцільових вертольотів Мі-8 у рамках програми імпортозаміщення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: