Французи на чолі світового уряду бачать Ангелу Меркель – соцопитування

Читать на русском
Крім цього, французи вважають, що Федеративна Республіка Німеччина має найкращу політичну та економічну систему в світі.
Канцлер ФРН Ангела Меркель

Громадяни Французької Республіки на посаді глави світового уряду в разі, якщо такий буде створено, бачать канцлера ФРН Ангелу Меркель.

Про це йдеться в масштабному опитуванні, яке було проведено редакціями німецької газети Handelsblatt і близького їй за форматом англійського видання Global Edition спільно з інститутом вивчення ринку та громадської думки YouGov, повідомляє «Слово і Діло».

«Більшість французів бачать на чолі світового уряду саме німецького федерального канцлера, а не власного президента Франсуа Олланда», – пишуть автори оглядової статті за підсумками опитування Томас Тума та Дірк Хайльманн.

Більше того, французи вважають, що ФРН має найкращу політичну та економічну систему в світі.

«Хто б міг припустити, що наші сусіди-французи є такими активними прихильниками Німеччини та Ангели Меркель?», –дивуються результату опитування в редакції Handelsblatt.

Україна залишається для Німеччини та ЄС на першому плані – МеркельКанцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що незважаючи на проблему біженців, ЄС сфокусований на врегулюванні кризи в Україні.

Відзначимо, що ініціатори опитування сконцентрували свою увагу на країнах групи G-20, до яких належать найбільш важливі індустріальні країни. Ці 20 країн представляють собою більше половини з 7,4 млрд людей, що населяють нашу планету, а на їхню частку припадає приблизно 80% глобального промислового виробництва.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про необхідність якнайшвидшого вирішення питання мігрантів і забезпечення захисту зовнішніх кордонів Євросоюзу, оскільки це є умовою Шенгену.

Раніше Меркель заявила, що Україна має велике значення для міжнародної безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: