Клімкін: Україна має бути готова розділити з ЄС наплив мігрантів з Близького Сходу

Читать на русском
Міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін вважає, що Україні цілком можливо доведеться прийняти до себе частину мігрантів із Близького Сходу, наплив яких до Європейського Союзу цього року безпрецедентно великий.

Міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін вважає, що Україні цілком можливо доведеться прийняти частину мігрантів із Близького Сходу, наплив яких до Європейського Союзу цього року безпрецедентно великий.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За словами міністра, на даний момент сирійські біженці та вимушені мігранти з інших країн прямують переважно до Західної Європи, однак з часом Україна також може зіткнутися з цією проблемою.

«На даний момент сирійські біженці або інші біженці не прямують в Україну. Вони теж розуміють ситуацію, і вони розуміють, що ми боремося з російською агресією. Але це питання, безумовно, може стати актуальним і для нас», – зазначив Клімкін.

При цьому Павло Клімкін зазначив, що кожен працівник українського МЗС «закінчує день тим, що дивиться на карту Сирії», бо там досі залишається багато українців.

Додамо, що, за даними ООН, лише цього року Середземне море перетнули вже понад 300 тис. людей, і для Європи це наймасштабніша міграційна проблема з часів Другої світової війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: