Порошенко попросив Меркель про підвищення ефективності ОБСЄ

Читать на русском
Порошенко попросив Меркель підвищити рівень ефективності Тристоронньої контактної групи та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Президент України Петро Порошенко обговорив з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель підвищення рівня ефективності Тристоронньої контактної групи та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це глави держав спілкувались під час Конференції ООН з питань зміни клімату в Парижі, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента України.

Україна залишається для Німеччини та ЄС на першому плані – МеркельКанцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що незважаючи на проблему біженців, ЄС сфокусований на врегулюванні кризи в Україні.

«Хотів би нагадати, що наступного року головування в ОБСЄ переходить до Німеччини, і ми хотіли б у повному обсязі використати ці можливості, в тому числі для підвищення ефективності діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», – заявив Порошенко.

Також Президент України проінформував канцлера Німеччини про хід реформ та обговорив з Меркель питання безвізового режиму. За словами Порошенка, Меркель висловила підтримку крокам України щодо боротьби з корупцією.

Крім того, сторони обговорили запровадження зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом. Лідери обох країн підтвердили незворотність започаткування дії ЗВТ з 1 січня 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: